به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای، حمیدرضا شهرکی در اولین همایش ملی مراکز معاینه فنی خودرهای سنگین کشور، با اشاره به نقش فرسودگی ناوگان عمومی کالا و مسافر در آلودگیهای زیست محیطی، عنوان کرد: این سازمان وظیفه نظارت و راهبری فعالیت ناوگان برون شهری را عهدهدار بوده و بر اساس ضوابط موجود، باید اطلاعات ناوگان فعال در حوزه حملونقل جادهای در سامانه ثبت و کارت هوشمند با هدف مجوز فعالیت در حوزه جابجایی کالا و مسافر جادهای برای آنها صادر شود.
شهرکی با اشاره به این که وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی ساماندهی صنعت خودرو است، افزود: یکی از رویکردهای کاری سازمان راهداری در سال جاری، توسعه و نوسازی ناوگان حملونقل در کشور است و برای تحقق این مهم در کنار ظرفیت تولیدات داخلی، در حوزه تأمین و واردات خودرو نیز گامهایی برداشته شده است.
وی از فعالیت ۱۷۴ مرکز معاینه فنی با ۱۸۴ خط بازدید در کشور خبر و ادامه داد: همچنین ۳۴ مرکز در حال ساخت بوده و مجوز ۶۳ مرکز دیگر در دست بررسی است.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای ابراز امیدواری کرد: برگزاری پنلهای تخصصی و ارائه نکات آموزشی در اولین همایش ملی مراکز معاینه فنی خودرهای سنگین کشور، زمینهساز هماهنگی و همافزایی در این حوزه بوده و با تبادل نظر، راهکارهایی ارائه شود که به دنبال آن همه ناوگان سنگین کشور برای دریافت معاینه فنی اقدام کنند.
شهرکی تصریح کرد: یکی از راهکارهای جدی، توجه به پوشش ۱۰۰ درصدی بارنامه است و چنانچه محمولهها در بخش بار تحت بارنامه جابجا شوند، میزان مراجعه به مراکز معاینه فنی استاندارد خواهد شد.
وی بر ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی این همایش تأکید و بیان کرد: برگزاری نشستهای تخصصی و توجه به رویکرد فناوری نوین و بهرهگیری از پتانسیل شرکتهای دانشبنیان در همایشهای بعدی اهمیت دارد.
گفتنی است فرهاد مهریاری مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حملونقل جادهای با حضور در پنل تخصصی این همایش، بر نقش موثر معاینه فنی خودروها در کاهش سوانح رانندگی ناشی از نقص وسایل نقلیه وسیله تأکید کرده و تجهیز مراکز معاینه فنی و افزایش نظارت دستگاههای اجرایی را از برنامههای اولویتدار اعلام کرد.